ECOS ROMARI : Palavra preskače sezonu zbog tromboze, Bambur 3 mjeseca “out”

Vikend iza nas definitivno je iznimno uspješan za Školu nogometa „Romari“
25. svibnja 2018.
ŠN Romari uspješna na turniru “Trofej Spartanac” u Banja Luci
25. svibnja 2018.
Vikend iza nas definitivno je iznimno uspješan za Školu nogometa „Romari“
25. svibnja 2018.
ŠN Romari uspješna na turniru “Trofej Spartanac” u Banja Luci
25. svibnja 2018.

Za ekipu Vitez Ecos Romari koja je trenutno najbolje rangirana ekipa iz Bosne i Hercegovine, ovogodišnja 3×3 sezona nije mogla gore započeti.

Naime, najbolji igrač i lider ove ekipe Željko Palavra, propustiti će ovu 3×3 sezonu i to zbog tromboze dubokih vena koja mu je dijagnosticirana u bolnici u Novoj Biloj.
Željko Palavra, inače igrač Kaknja s kojim je ovo proljeće igrao play off prvenstva Bosne i Hercegovine, tek što se vratio na parket poslije ozlijede koljena, ponovno je izvan stroja.

S trombom odigrao 2 utakmice

– Poslije utakmice i masaže, mišić na nozi mi je natekao pa su u klubu pomislili da je došlo do oštećenja mišića. Pošto je bol bila sve jača otišao sam na liječnički pregled i ultrazvukom su liječnici utvrdili tromb. U biti s tim sam odigrao dvije utakmice i imao sam dosta sreće jer se nije otkinuo. Još nekoliko dana ću morati biti u bolnici, uz strogo mirovanje, pojasnio je Palavra, trenutno 40. igrač na svijetu po FIBA 3×3 renkingu.
Svjestan je da dijagnoza i prve najave nisu nimalo dobre ni ohrabrujuće.

– Pa eto, izgleda da je poslije gotovo deset vezanih dvoranskih i streetball sezona došlo vrijeme da i ja preskočim jednu. Nadam se da će to biti samo jedna, ali je sada prioritet da najprije krenem hodati, a onda se postupno i kvalitetno oporavim. Žao mi je što neću imati priliku igrati Challenger u Lipiku jer me uz Lipik i ljude vezane za taj turnir vežu prekrasne uspomene. To mi je u isto vrijeme i motiv da se vratim na teren i da još koji put osjetim tu nezaboravnu emociju, rekao je Palavra.

Ozlijeđen i Adi Bambur

Kao da problemi s Palavrom nisu bili dovoljni, pa se ozlijedio i Adi Bambur koji će zbog ozlijede tetive pauzirati najmanje tri mjeseca. Novonastale nepovoljne okolnosti bitno određuju i planove i ciljeve Viteza za ovogodišnju 3×3 sezonu. Ipak, kako Ranko Križanović ističe – nema predaje!

– Naravno da nas je sve ovo poremetilo, ali bez obzira na sve pokušat ćemo iz ove sezone izvući maksimum. Novi član naše ekipe je Nedim Mustafica, odličan igrač koji će sigurno biti pojačanje, a pregovaramo i sa Sinišom Štembergerom koji je također zainteresiran, ističe Križanović.

Podsjećamo da je Štemberger, trenutno 30. igrač na svijetu, lani igrao za Kranj ali je nakon preslagivanja na relaciji Kranj – Ljubljana postao “slobodan igrač”. Nedim Mustafica (26 godina, 200 centimetara), lani je igrao za nekoliko 3×3 ekipa, a između ostalih bio je član i hrvatske ekipe Zagreb (General Vasilije Mitu) i to na turnirima u Palama i Staroj Gradišci.
Ekipa Vitez Ecos Romari trenutno je 11. ekipa na svijetu, a 2016. bila je najugodnije iznenađenje 3×3 sezone i to zahvaljujući finalu Challengera u Lipiku kojim su izborili Masters u Pragu. Tamo su dogurali do polufinala u kojem su u neizvjesnoj završnici poraženi od kanadskog Saskatoona. U polufinalu Praga su igrali i prošle 2017. godine, a lani su osvojili i svoj prvi Challenger pobjedom u danskom Odenseu.

Pozvani u Moskvu

– Što se tiče turnira plan je da i ove sezone odigramo 4-5 Challengera i da na njima izborimo poneki Masters. Stigla nam je pozivnica za Challenger u Moskvi koji se igra 18. i 19. svibnja, a vjerojatno ćemo igrati i u Haagu i Ulaanbaataru. Naravno da se nadamo i prilici da nastupimo u Lipiku za koji nas vežu prekrasne uspomene.

A što se tiče ciljeva, bili bi jako zadovoljni kada bi sezonu završili u Top 10 ekipa, zaključuje Križanović.