ŠN Romari uspješna na turniru “Trofej Spartanac” u Banja Luci

ECOS ROMARI : Palavra preskače sezonu zbog tromboze, Bambur 3 mjeseca “out”
25. svibnja 2018.
Ekipa Ecos Romari osvojila odlično drugo mjesto na Chengdu Challengeru u Kini
28. svibnja 2018.
ECOS ROMARI : Palavra preskače sezonu zbog tromboze, Bambur 3 mjeseca “out”
25. svibnja 2018.
Ekipa Ecos Romari osvojila odlično drugo mjesto na Chengdu Challengeru u Kini
28. svibnja 2018.

Banja  Luka je definitivno njihov grad, barem kad u istoj rečenici spomeneš trofej, ŠN Romari i nogomet. Dječaci Škole nogometa „ Romari“  ovog vikenda vraćaju se s čak dva I.mjesta i to u generacijama 2008. i 2010., te trofej za naše srebrne nogometaše uzrasta 2009. i  2007. Dječji nogometni turnir „Trofej Spartanac 2018“ i ove godine okupio je brojne ekipe i na našu radost dvije zlatne i dvije srebrene medalje uputio u naš Vitez. Osim medalja, Banjalučani su uputili i priznanje za Najboljeg vratara Mateu Miškoviću (U10) , priznanja za Najboljeg igrača Mateo Franjić (U9), Dragan Lovrinović (U11), Dominiku Aliloviću (U8).

Pobjede i porazi nisu jedini koji dolaze sa sportom i natjecanjima. Ozljeda igrača kakvu je ovog vikenda imao mali nogometaš  Petar Radoš, jedna je od momenata koji dolaze pod ruku sa sportom. Naime, tijekom utakmice i nezgodnog pada, nogometaš je imao lom ruke i to ga je spriječilo da nastavi svoje natjecanje dalje, no nije ga spriječilo da iz sveg srca navija za svoje suigrače iz Škole i na kraju zajedno sa njima donese medalju.

Nije ovo prvi turnir u Banja Luci, na kojem nogometaši ove Škole nogometa bilježe odlične rezultate. Jedno srebro u kategoriji 2008. godište i jedna bronca za uzrast 2009. na Međunarodnom turniru „Trofej Banja Luka 2018“ još početkom godine dao je dobar vjetar u leđa za novu sezonu turnira.. Ovaj turnir ugostio je veliki broj ekipa iz regije. Redom su i tu bile poznate i priznate škole nogometa ali i klubovi koji godinama odgajaju sjajne nogometaše. U taj rang smjestila se i Škola nogometa „Romari“ i to na temelju kvalitetnog rada, truda i upornosti vodstva Škole i njezinih trenera.

„Bez lažne skromnosti, lijepo je biti favorit na gotovo svakom turniru u okruženju, no respekt prema protivnicima na terenu bez obzira na uspjehe, uvijek imamo. „ poručuju iz ŠN Romari. Kako i samu kažu, krajnji rezultat je važan i pobjeda je uvijek cilj no do tog cilja  štošta se mora poklopiti.

Za naš portal iz ŠN Romari kratko su komentirali: turnir je uvijek dobar pokazatelj rada i zalaganja kako i nas trenera tako i naših mladih nogometaša. Ipak, nije presudan. Svaki turnir je priča za sebe, tu je važan faktor i sportska (ne)sreća. Na turnirima djeca često nauče i važne životne lekcije: pobjeda dolazi kao rezultat ulaganja i rada,  a poraz služi kao motiv za daljnje napredovanje. Širenje vidika kao i nova poznanstva su onaj ljepši dio turnira, a nepravde ili pogrešne odluke sudaca sami po sebi frustriraju ali i uče dobru lekciju. Najteže je ako se dogodi ozljeda poput ovog vikenda. Na sreću sve je dobro završilo i naš mali nogometaš nastavio je bodriti svoje suigrače sa klupe.  Oba vikenda su jedni od onih trenutaka kada slavimo, to je naših 5 minuta a od ponedjeljka sve se zaboravlja i idemo u nove radne pobjede. Ništa ne dolazi samo od sebe. Put svakog sportaša do uspjeha je težak i trnovit a ovi dječaci su toga i svjesni. Za kraj možemo reći, ponosni smo na sve naše nogometaše bez obzira donijeli medalju ili ne. Svaka ekipa i svaki pojedinac u utakmici daje svoj maksimum, na treningu ozbiljno shvaćaju svoje zadatke i obveze, a rezultati će doći.“