Vikend iza nas definitivno je iznimno uspješan za Školu nogometa „Romari“

Romari uspješan u Sarajevu na završnici DFA Mini lige
25. svibnja 2018.
ECOS ROMARI : Palavra preskače sezonu zbog tromboze, Bambur 3 mjeseca “out”
25. svibnja 2018.
Romari uspješan u Sarajevu na završnici DFA Mini lige
25. svibnja 2018.
ECOS ROMARI : Palavra preskače sezonu zbog tromboze, Bambur 3 mjeseca “out”
25. svibnja 2018.

Naime, tijekom sudjelovanja u DFA mini Ligi SBK/KBS, tri mjeseca natjecanja među 300 dječaka iz naše županije, nogometašima uzrasta 2008. i 2010. godište otvorio se put prema glavnom gradu naše zemlje, i sudjelovanju na završnici gdje će predstavljati našu županiju u ovim starosnim kategorijama.
Nedjeljna opuštenost i hladni snježni dan ni u jednom trenutku nisu zasmetali nogometašima ŠN „Romari“ da „prošeću“ po terenu i, istina, uz nešto veći pokušaj otpora protivničkih ekipa, uvjerljivo pobjede svoje vršnjake te ugrabe pehare i kartu za Sarajevo.

Neizmjerna radost kako mladih nogometaša i njihovih trenera, tako i roditelja, dala je naznaku kako će i u Sarajevu na Završnici DFA mini Lige 2017/2018, dati sve od sebe da pokažu spremnost i odličnu igru, te ostvare dobar rezultat.

ŠN Romari je tijekom DFA mini Lige SBK/KBS nastupila sa 9 ekipa u 5 starosnih kategorija. Uz dječake 2008. i 2010. godište, u DFA mini Ligi 2017/2018 SBK sudjelovali su i nogometaši 2006, 2007 i 2009 godišta.
Unatoč odličnoj igri i zalaganju, 2006. i 2009. godištu pehar i odlazak na završnicu je izmakao za 1 bod a uzrast 2007. Godišta ovog puta nisu imali zapažene rezultate. Poraz uvijek ostavlja gorčinu no ovi dječaci, bez obzira na rezultat, znaju da je i poraz sastavni dio sporta i služi kao dobar motiv da se radi puno više.

 

Da podsjetimo, DFA mini Liga pokrenuta je u Sarajevu i okuplja sve pred-natjecateljske kategorije svih županije naše zemlje.

Sezona 2017/2018 drugo je izdanje DFA mini Lige a služi kao odlična priprema svih mlađih kategorija koji tek trebaju ući u natjecateljski krug. DFA Liga održava se uz veliku podršku Nogometnog Saveza BiH a na završnicu u Sarajevo dolaze samo najuspješniji timovi svake uzrasne kategorije iz svih županije BiH.

„Ove godine našu županiju u kategoriji U10 i U8 predstavljati će naša Škola. Iznimno smo sretni jer to predstavlja krunu tromjesečnog zalaganja među 300 dječaka iz SBK. Ovi mladi nogometaši pokazali su dobru igru, sportsko ponašanje i fairplay.

Nažalost, U12 nije uspio izboriti plasman za završnicu i to za 1 bod, no i ovo je odlična generacija. Greške nisu nužno loše, ali nekada nemaš pravo na pogrešku i to je bilo ovog puta.

DFA mini Liga je svojevrsna priprema svih naših starosnih kategorija za vrijeme kada će ući u natjecateljske vode.

I na završnicu u Sarajevo idemo na rezultat, no ne treba biti razočaran iako on ne bude prema očekivanjima.

Već je prava stvar što smo izborili sudjelovanje u glavnom gradu.
Mi u Školi nemamo naviku živjeti na staroj slavi. Nakon dodjele pehara proslavili smo, a danas već nastavljamo dalje raditi, pripremati se ne samo za DFA ligu nego i za ostale turnire koji nas čekaju na proljeće. Raspored nam je gust, dečki će morati davati 110% sebe, ali ništa na što već nisu navikli.

Moramo naglasiti da smo iznimno ponosni na sve naše nogometaše bez obzira kakav rezultat ostvarili jer znamo kako je teško uskladiti sve obveze koje imaju i u školi i u nogometu, a roditeljima se zahvaljujemo na podršci i požrtvovnosti kako bi im djeca radila ono što vole i znaju. Roditelji su naši najveći navijači! „ poručuju iz ŠN „Romari“.

I dok su mlađe uzrasne kategorije primale pehar, nogometaši U13 i U15 lavovski su se borili na iznimno jakom turniru SPORT TEAM 2018 u Banja Luci.

Pred-pioniri i pioniri ove Škole izborili su odličan rezultat: U13- V.mjesto a U15- IV.mjesto.
Turniri za natjecateljske kategorije u pravilu su uvijek jaki pa i je i ostvareni rezultat respektabilan.