Škola nogometa Romari viceprvaci DFA LIGE BIH

MNK Ecos pobjednik Završnice mininogometnog prvenstva BiH
30. svibnja 2018.
Završnica mininogometnog prvenstva 2017/2018 sažeto u nekoliko minuta
1. lipnja 2018.
MNK Ecos pobjednik Završnice mininogometnog prvenstva BiH
30. svibnja 2018.
Završnica mininogometnog prvenstva 2017/2018 sažeto u nekoliko minuta
1. lipnja 2018.

Dječaci iz škole nogometa Romari, uzrast 2006. godište, postali su viceprvaci Bosne i Hercegovine na završnici DFA LIGE  BIH u Sarajevu. Dječaci su prepuni pozitivnih dojmova unatoč hladnom i kišovitom vremenu koje ih je pratilo na ovoj završnici.

Na završnici DFA LIGE BIH sudjelovalo je 2.000 dječaka ili 200 timova koji su u 5 regija BiH protekla tri mjeseca nastojali izboriti sudjelovanje u ovoj završnici. Ovo je prvi ovakav projekat u državi za prednatjecateljske uzraste. Važno je naglasiti kako je partner natjecanja bio i Nogometni Savez BiH.

U borbi za 1. mjesto vitežani su izgubili od jakog FK Sarajeva a do finalnog susreta redali su pobjede nad Zrinjskim, Spartakom i Leotarom.

Sve pohvale organizatorima na ideji i realizaciji projekta koji je uključio generacije koje nisu pokrivene službenim natjecanjem N/FSBiH sve do sad. Ovaj vrhunski rezultat naše Škole pokazuje da je naš put ispravan i da budućnost viteškog nogometa nije upitna. Čestitam svim ekipama koje su sudjelovale u ovom projektu i nadam se da će regija Srednja Bosna i sljedeće godine biti dio DFA Mini Lige kazao je za portal vitez.info Bojan Rajković vlasnik škole nogometa Romari.

Čestitke naravno idu i dječacima iz NK Viteza koji su također izborili natjecanje u ovoj završnici što je doista veliki uspjeh.

Prilog FTV

Dvije hiljade učesnika iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara i drugih bh. gradova borilo se za mjesto na finalnom turniru dječije fudbalske lige. Projekt DFA mini lige omogućio je djeci iz Bosne i Hercegovine da se igraju, takmiče, druže, upoznaju i da shvate da imaju više sličnosti nego različitosti, što doprinosi osjećaju zajedništva i prijateljstva, te im je uveliko pomoglo na stjecanju iskustva u igranju fudbala na turnirskim nivoima. www.federalna.ba/bhs/vijest/197955

Posted by federalna.ba on Nedjelja, 26. March 2017.