MNK Ecos pobjednik Završnice mininogometnog prvenstva BiH

Ekipa Ecos Romari osvojila odlično drugo mjesto na Chengdu Challengeru u Kini
28. svibnja 2018.
Škola nogometa Romari viceprvaci DFA LIGE BIH
1. lipnja 2018.
Ekipa Ecos Romari osvojila odlično drugo mjesto na Chengdu Challengeru u Kini
28. svibnja 2018.
Škola nogometa Romari viceprvaci DFA LIGE BIH
1. lipnja 2018.

Mininogometno prvenstvo Bosne i Hercegovine koje se ove godine održalo u Sportsko-rekreacijskom centru “Romari” završeno je protekloga vikenda. Prvenstvo je trajalo dva dana, a titula pobjednika po četvrti je put pripala ekipi Ecos iz Viteza.

U prvenstvu je sudjelovalo 16 ekipa iz osam gradova (Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Prijedor, Lukavica, Tuzla, Široki Brijeg i Vitez) koje su se borile za titulu prvaka BiH u mininogometu u sezoni 2017./2018. Mininogometni klub Ecos iz Viteza, koji je aktualni viceprvak europske mininogometne Lige prvaka i prošlogodišnji prvak BiH, u finalnom susretu sastao se s ekipom caffe Verona iz Lukavice te rezultatom 2:1 ponovno osvojio naslov prvaka države.

Posted by Vitez.info on Nedjelja, 27. May 2018.

Dokaz da je ekipa Ecos uistinu dobra govori i činjenica da im je ovo četvrta titula naslova prvaka države u mininogometu. Titula najkorisnijeg igrača pripala je kapetanu ekipe Ecos Goranu Lovrinoviću.

Osjećam se sretno i jako sam zadovoljan, najprije zbog ekipe koja je po četvrti put zaredom pokazala da je najbolja ekipa u BiH, a onda i zbog ovoga priznanja, izjavio je za Vitez.info Goran Lovrinović.

Lovrinović je naglasio da bez njegovih suigrača ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

Svake godine kvaliteta, kako ekipe tako i pojedinaca, raste. Može se reći da nam je sve teže i teže popeti se do vrha, samim time što smo mi svim protivnicima dodatna inspiracija i protiv nas uvijek u igru ulaze s posebnim motivom da nas skinu s trona, dodao je MVP prvenstva Lovrinović.

Ekspanzija i zanimanje publike i igrača za ovo natjecanje sve je veća iz sezone u sezonu i po svemu sudeći sudionici mogu biti zadovoljni organizacijom i samim ambijentom SRC “Romari”.

Organizacija je na zavidnom nivou, a gledatelji iz godine u godinu mogu biti zadovoljni sve boljom i kvalitetnijom igrom ekipa. Organizacijski napredujemo svake godine. Popularnost mininogometa raste, a ozbiljnost organizatora liga po gradovima na visokom je nivou kao i kvaliteta ekipa koje sudjeluju. Ove godine najkvalitetnija je završnica prevenstva do sada. Ecos je još jednom potvrdio da je najbolja ekipa kada je u pitanju mininogomet.Unatoč svemu pozitivnom u ovom projektu, žalosti me činjenica da smo medijski izuzetno slabo praćeni,ali nadam se da će se to promjeniti na bolje, izjavio je za Vitez.info predsjednik Udruge za promidžbu mininogometa u BiH Bojan Rajković.

Nakon završenog prvenstva i osvojene titule prvaka države, ekipu Ecosa čekaju pripreme za nastup u mininogometnoj Ligi prvaka.