NK “Romari”
24. rujna 2018.
“Romari Joma Cup 2018” za U11 i U9
4. listopada 2018.
NK “Romari”
24. rujna 2018.
“Romari Joma Cup 2018” za U11 i U9
4. listopada 2018.

Proteklog vikenda, točnije 22/23.09.2018 NK“ Romari“ bio je domaćin brojnim ekipama iz BiH na još jednom „Romari Joma Cupu 2018“ i to za uzrast 2009 godište. Turnir je održan na terenima  Sportsko-rekreacijskog centra „Romari“ gdje se istinski moglo uživati i u vremenu ali i nogometu svih mladih nogometaša ovog uzrasta. Čar turnira je igra do konačnog plasmana tako da su svi i gosti i domaćini imali veliki broj utakmica što je ovaj turnir učinilo pravim festivalom nogometa. Osim roditelja koji su iz petnih žila navijali za svoju dječicu, posebno je lijepo vidjeti i druge posjetitelje našeg centra koji su se pridružili u navijanju za naš domaći tim iz NK „Romari“ osobito u  finalu gdje  je upravo ova momčad nakon nesretnog izvođenja penala, zauzela odlično drugo mjesto.

Finale kao finale svakog natjecanja bila je prava poslastica za sve prisutne jer su se u njemu našle dvije najbolje ekipe turnira, NK „Romari“ i OFK Sport Tim iz Banja Luke. Iako je OFK Sport poveo rezultatom 1:0 već u samom početku, domaća ekipa „Romarija“ neprestano je napadala protivnički gol i u samoj završnici zabila zgoditak koji ih je doveo do penala. Kakvi su to bili potezi i akcije sa obje strane terena, potezi vrijedni Lige prvaka. Pljeska i bodrenja gledatelja nije nedostajalo unatoč lošijem izvođenju penala domaće ekipe.

„Ispred NK „Romari“ ali i kao organizator želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali na turniru. Objektivno govoreći sve ekipe imale su puno toga za pokazati. Danas smo uživali u dječjem nogometu. Važno nam je bilo da svi sudionici odigraju maksimalan broj utakmica. Moramo biti malo i subjektivni i reći koliko smo ponosni na naše nogometaše iz kluba ne samo na prikazanom ovaj vikend, nego i inače. Sve ono što se radi sa njima tijekom treninga odlično pokazuju i na terenu ali i van njega, što nije zanemarivo. Sportaš je sportaš,  i u svojoj areni ali i izvan nje. Djeca su igrala fantastično, bez ijednog poraza, a penali su ionako lutrija. Posebno nam je drago što su roditelji koji su ovaj vikend bili sa nama bili pravi uzor svojoj djeci; navijanje i podrška sa tribina uvijek dobro dođe a naši su bili produžena ruka i igrač više.  Ovim vikendom naš turnir nije završen, već nas 29/30.09.2018 na istom mjestu čeka „Romari Joma Cup 2018“ za uzraste 2008. i 2010.godište koje su također sjajne generacije u našem klubu. Isto tako, dolaze nam prva ekipa GNK Dinama u oba uzrasta kao i Cibalija iz Vinkovaca. Vjerujemo da će biti uzbudljiv vikend kako za naše nogometaše, tako i za sve ekipe koje će doći. Pozivamo ne samo roditelje već i druge posjetitelje da prošeću sa djecom, pogledaju poneku utakmicu i druže se sa nama. „

I na samom kraju, evo i konačnog poretka ekipa „Romari Joma Cup 2018“:

  1. OFK Sport Team 🥇
  2. NK Romari 🥈
  3. NK Travnik 🥉
  4. NK Omladinac
  5. FK Montevideo
  6. NK Novi Travnik
  7. NK Rijeka
  8. ŠF Tempo Sport

Najbolji igrač: Matej Deket    OFK Sport Team

Najbolji golman: Filip Domić  NK Romari